Op vrijdag 11 februari om 14:00 uur organiseert Ephor een workshop voor artsen en apothekers: ‘Minderen en stoppen van medicatie: samen beslissen met de nieuwste inzichten’. Klik hier voor het programma van de geriatriedagen en schrijf u in!
Omschrijving van de workshop:
Artsen schrijven medicatie voor. Maar wie stopt? Het minderen en stoppen van medicatie is bij ouderen een belangrijk onderdeel van de behandeling. De afgelopen twee jaar zijn er verschillende nieuwe richtlijnen, kennisdocumenten en wetenschappelijk bewijs verschenen. U leert in deze actieve workshop hoe u de nieuwste wetenschappelijke inzichten en richtlijnen vertaalt naar de individuele patiënt in uw spreekkamer. Ook nemen we u mee in de ephorapp en gaan met u het internet op: hoe vindt u snel de informatie die u nodig heeft om medicatie te kunnen stoppen? En in welke omstandigheden is het saneren van medicatie van cruciaal belang?
We gaan in op de criteria die je kunt gebruiken om te beoordelen of een medicijn (on)geschikt is voor ouderen en de do’s en don’ts’ van het stoppen. U krijgt handvatten om deze nieuwe informatie toe te passen in de spreekkamer middels ‘samen beslissen’. Tot slot gaan we oefenen met casus uit de praktijk.
De workshop is geschikt voor voorschrijvers (artsen en verpleegkundig specialisten) en apothekers.
De workshop wordt georganiseerd door het Expertisecentrum Pharmacotherapie bij Ouderen (www.ephor.nl).
Na het volgen van deze workshop kan de deelnemer:
– Beschikbare bronnen en richtlijnen over deprescribing vinden en de nieuwste wetenschappelijke inzichten toepassen.
– De nieuwste wetenschappelijke inzichten en richtlijnen op het gebied van deprescribing vertalen naar de individuele patiënt in uw spreekkamer.
– Samen met de patiënt bespreken en beslissen welke medicatie het beste bij de patiënt past.?