Door het besturingssysteem van uw mobiele toestel regelmatig te updaten, zorgen Android en iOS ervoor dat uw toestel goed blijft functioneren en dat ook de beveiliging wordt geoptimaliseerd. Soms betekent een update echter dat bepaalde functionaliteiten van een app niet meer worden ondersteund.

Android heeft om de kwaliteit van apps te kunnen garanderen de eis gesteld dat nieuwe apps die in de Google Play store worden geplaatst per 1 november a.s. aan een bepaalde technische eis moeten voldoen. Apps die hier niet aan voldoen kunnen niet worden gepubliceerd. Apps die al in de Google Play store staan die niet aan deze technische eis voldoen kunnen vanaf 1 november niet meer worden geüpdatet als het toestel van de gebruiker een te oud besturingssysteem hanteert1.

Kortom; als u een Android toestel gebruikt, zorg dan dat u uw besturingssysteem update naar minimaal Android 8+ en het liefst natuurlijk de meest recente versie. Hiermee beschermt u uw eigen gegevens en de apps die op uw toestel staan geïnstalleerd functioneren het beste!

 

Apple heeft eind 2017 de iPhone X op de markt gebracht. Deze heeft een iets andere interface dan u als Apple-gebruiker van voorgaande toestellen gewend was. Dit heeft consequenties voor de eisen waaraan apps moeten voldoen. Mocht de lay-out van de Ephor app niet kloppen op uw toestel, controleer dan of uw besturingssysteem up-to-date is. Bent u reeds in het bezit van een iPhone X? Dan is de app waarschijnlijk nog niet aangepast om juist te worden weergegeven op een iPhone X.

Mocht u de Ephor app nog niet op uw telefoon hebben, dan kunt u die gratis downloaden via Google Play store of de Appstore, ook is de app bereikbaar via www.ephorapp.nl