Ephor organiseert in samenwerking met PAO-farmacie en de Werkgroep Deskundigheidsbevordering Huisartsen een serie nascholingen over Farmacotherapie bij ouderen. Hierbij staan de evidence-based geneesmiddelenrapporten van Ephor centraal. De nascholingen gaan in op de effectiviteit en de eventuele bijwerkingen van geneesmiddelen, het kiezen van de juiste dosering en formulering, de duur van de behandeling en hoe een geneesmiddel te stoppen.

De cyclus bestaat uit zes thema’s. Iedere cursus bestaat uit twee blokken van drie uur die s’ochtends van 9.45-13.00 uur en s’middags van 13.45-17.00 uur met lunch of s’middags van 13.45-17.00 uur en s’avonds van 17.45-21.00 uur met diner worden gegeven:

woensdag 14 oktober 2015

Behandeling hypertensie, angina pectoris en hartfalen bij ouderen • blok 1: De keuze van antihypertensiva en antiaritmica bij ouderen. Docent dr. R. Pisters. • blok 2: Voorkeursmiddelen voor behandeling angina pectoris en hartfalen bij ouderen. Docent dr. PAF Jansen.

donderdag 29 oktober 2015

Optimaliseren van polyfarmacie bij ouderen • blok 1: polyfarmacie, probleemanalyse en aanpak. Docent dr. Drenth-van Maanen. • blok 2: de stappen van de farmacotherapeutische analyse en shared decision making. Docent dr. W. Knol.

dinsdag 24 november 2015

Delier en gedragsstoornis bij ouderen • blok 1: de keuze van antipsychotica voor behandeling van een delier bij ouderen. Docent drs. A. Vondeling. • blok 2: Hoe kan gedragsstoornissen bij dementie het beste worden behandeld. Docent dr. PAF Jansen.

dinsdag 15 december 2015

Behandeling pijn bij ouderen • blok 1: de keuze van NSAIDs voor behandeling van pijn bij ouderen. Docent prof. dr. JRBJ Brouwers • blok 2: omgaan met opioïden bij ouderen. Docent dr. AJM van Wijck.

dinsdag 19 januari 2016

Benzodiazepinen voor angst en slaapstoornissen bij ouderen • blok 1: de keuze van anxiolytica bij ouderen. Docent dr. M. Smalbrugge. • blok 2: welk slaapmiddel kan ik bij ouderen het beste voorschrijven. Docent drs. G. Lefeber.

woensdag 17 februari 2016

SSRI’s en TCA’s voor depressie bij ouderen • blok 1: de keuze van SRI’s voor behandeling van een depressie bij ouderen. Docent dr. PAF Jansen • blok 2: wanneer TCA’s en welke voor behandeling van een depressie bij ouderen. docent dr. R. Kok.

PRIJS per cyclus €1620,00 incl. 21% btw, per dag € 270,00 incl. 21% btw, per blok € 135,00 incl. 21% btw

LOCATIE EN INSCHRIJVING De nascholing vindt plaats bij de WDH midden-Nederland, Dalplein 61 te Soest (routebeschrijving). Voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden kunt u als (huis)arts terecht op www.wdhmn.nl en als apotheker op www.paofarmacie.nl.

Overige artsen kunnen zich inschrijven via PAOfarmacie of via het contactformulier op de EPHOR website onder opgave van de naam van de deelnemer, het te volgen onderdeel en de dagdelen of dagdeel bij het volgen van 1 blok:  s’ochtend, s’middags en/of s’avonds.

Het verschuldigd bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnummer  NL41INGB0004539561 van de Stichting Ondersteuningsfonds EPHOR.

Zie ook de folder onder ONDERWIJS/Nascholing op de EPHOR website